Stichting Blond & Blauw

Wilma Bakker

Blond & Blauw, theaterproductiehuis als zodanig, is een initiatief van actrice, zangeres en danseres Wilma Bakker. Zij speelde daarvoor diverse rollen in theater producties en musicals. Na 10 jaar ervaring koos zij haar eigen weg en richtte in 1995 Stichting Blond & Blauw op. Sindsdien realiseert zij als theatermaker/performer en producent i.s.m. een getalenteerd artistiek team vele uiteenlopende producties op bijzondere locaties.

Muziektheater in originele voertuigen

Met name in diverse vervoersmiddelen zoals een Amerikaanse Cadillac, nostaligische salonboot, authentieke Engelse bus, Amerikaanse uitvaartauto en in een tot nachtclub omgebouwde rondvaartboot maakt publiek kennis met theater op een wel heel onverwachte manier:

  • Singing Cadillac: vipvervoerservice & live jukebox in een pink Cadillac
  • Loveboat: musical cruise op een salonboot naar de gelijknamige televisie-serie
  • Twilight Tours: nachtelijke rit in bus of uitvaartauto langs spookhuizen van Amsterdam
  • Club Waterl'eau: nachtclubshow in een rondvaartboot met diva La Sirène

Onderweg

De producties hebben ieder een geheel eigen stijl en sfeer. Door als performer met de toeschouwer "onderweg te zijn"" ontstaat de intieme sfeer die de voorstelling een extra dimensie en meerwaarde geeft.

Op locatie

Maar ook spraakmakende film en theater voorstellingen op locatie werden, dankzij diverse fondsen en sponsoren en festivals, geproduceerd:

  • Fidessa: multiscreen film en cinema en carré installatie gebasseerd op het gelijknamige sprookje van Louis Couperus werd o.a tijdens festivals gespeeld in een voormalige drukkerij, een winkelpand, een fietsenstalling en in een fabriek.
  • Café Noir: de underground musical met originele jaren '40 en '50 film-, en archiefbeelden uit de periode van de Film Noir, speelde o.a in obscure theaters, trendy nachtclubs, omgebouwde hotellobby's en op diverse theater-, en jazzfestivals in Nederland en Duitsland.
  • La Sirène is als nachtclubzangeres en entertainer een begrip geworden in het entertainment, theater en festival circuit. Haar komische shows Oh, those blondes!, met songs van beroemde blonde diva's uit de 20ste eeuw en Madonna met songs en show van de popdiva herself, worden regelmatig in restauranttheaters als Casablanca en Paleis van de Weemoed te Amsterdam gespeeld en is verder in binnen en buitenland te boeken.

Reserveren

Alle producties zijn te reserveren via:
of bel Wilma Bakker op 06-21224920.

Meer van Blond & Blauw

Pers & recensies

"Wilma Bakker speelt verrukkelijk foute vrouw"

- TheaterCentraal.nl