Fidessa:

multi-screen film op 4 schermen rondom het publiek

Multi screen projectie

"Fidessa" is een cinema en carré projectie en installatie, die zich rondom het publiek afspeelt: vier beeldschermen, die in carré-vorm zijn opgehangen. Een film, die ervaren wordt als een theatervoorstelling op een desgewenste geschikte lokatie.

Een legendarische held, een geharnaste heks, een wereld in chaos

De naakte sylphide Fidessa, ontketent in de wereld van haar geliefde ridder Sans-Joye, waar iedereen een pantser draagt en naaktheid als doodzonde wordt gezien, een felle en onomkeerbare strijd. De twee geliefden worden door eerzucht, wraak, wellust, ijdelheid en ambities, gedwongen om beslissende keuzes te maken. Keuzes, die hun leven voorgoed en ingrijpend zullen veranderen...

Louis Couperus

Louis Couperus schreef zijn novelle "Fidessa", geinspireerd door de laat-negentiende-eeuwse romantische beeldcultuur van de Pre-Raphaelieten en Symbolisten en creeerde zo vrijelijk een mythische Middeleeuwen.

Jeremy Baker bediende zich, bij het schrijven van het scenario, van eenzelfde soort vrijheid; personages werden toegevoegd, nieuwe intriges ingepast, en het Couperiaanse taalgebruik vond een nieuwe vorm.

Regisseur Michael Helmerhorst, gebruikte Couperus' zwelgen in romantische beelden, vol symboliek en pathos, om tot een eigen beeldvocabulaire te komen; de dynamiek van de simultaan-projectie, geeft de dialogen en actie de beweeglijkheid en vaart als in een beeldverhaal.

text

Was te zien:

Tijdens Louis Couperus Jubileum
op 8 en 9 juni 2013 in

Centrale Bibliotheek Den Haag
Louis Couperus Festival

Informatie via 06 21224920 of info@blondenblauw.nl

Deze bijzondere filmervaring in Cinema en Carré is ook te boeken.

Locatie in overleg. Diverse arrangementen mogelijk.

Luister

Pers & recensies

"Spektakel op vier schermen"

- Het Parool, 21 januari 2005

"Middeleeuws futuristisch sprookje"

- Noordhollands Dagblad, juli 2003
Meer van Blond & Blauw