THEATER PATHÉ TUSCHINSKI  - 28 juli - 22:00 - 00:30

La Dietrich
La Gaite

Tickets & INFO Pathé Tuschinski

La Dietrich

Op 28 juli zal het vermaarde Cabaret La Gaîté opnieuw herleven in Pathé Tuschinski. La Gaîté was in de jaren 1921-1940 een geliefde nachtclub in het Amsterdamse uitgaansleven. Een smeltkroes van cabaretiers, muzikanten en variété-artiesten, onder de bezielende leiding van de legendarische bioscoopexploitant Abraham Tuschinski. Tuschinski liet zich inspireren door het bloeiende nachtleven in steden als Berlijn en Parijs. In een weelderig gedecoreerd zaaltje, op de eerste etage van zijn filmtempel, schitterden ontelbare grote namen in zijn ‘Soirée Dansant Chantant’.

Cabaret La Gaîté is een muzikale tijdreis, waarin grote namen als onder andere Louis Davids, Margie Morris, Jean Louis Pisuisse, Fien de La Mar, Tholen en Van Lier, The Ramblers, Rudolf Nelson, Josephine Baker, Maurice Chevalier, Marlene Dietrich, Edith Piaf en Zarah Leander opnieuw in de spotlights staan.

La Dietrich La Dietrich  

Vorig jaar, op 29 juli 2017, vond de eerste hommage plaats aan deze bijzondere ontmoetingsplek, in de VIP-room van de art deco bioscoop aan de Reguliersbreestraat. Een bijzondere datum ook. Tijdens de oorlogsjaren was Tuschinski door de Duitse bezetter omgedoopt tot Tivoli. In de volksmond kreeg die naam al snel de betekenis : 'Tuschinski Is Verkocht Of Liever Ingepikt'. Het was op exact 29 jul 1945 dat de oude naam weer terugkeerde aan de gevel

Na het succes van deze eerste hommage in de Viproom keert Cabaret la Gaîté dit jaar terug in de Grote Zaal van het theater. Opnieuw werken we samen met artiesten die een sterke band koesteren met het entertainment van toen. Theaterconnaiseur/journalist/auteur Henk van Gelder en spreekstalmeester Michael Helmerhorst voeren het publiek met verhalen en anekdotes door het rijke Gaîté/Tuschinski verleden. Live-optredens worden afgewisseld met historische filmbeelden.

Een programma vol dans, acrobatiek en liedjes die nog altijd naklinken in onze cabaretgeschiedenis. Van Fien de la Mar ‘Onder de bomen van het plein’ tot ‘Het Wijnglas’ van Jean-Louis Pissuisse en het nostalgische ‘Weet je nog wel die avond in de regen’ van The Ramblers. Ook het repertoire van het Duitse emigrantencabaret van Rudolf Nelson wordt weer nieuw leven ingeblazen, evenals opmerkelijke acts als die van sneldichter (‘Roept u maar!’) Willy Alfredo.

Ook dit jaar valt deze bijzondere theateravond samen met de start van de jaarlijkse Pride Amsterdam. De lijst van meewerkende artiesten is gevarieerd. Onder aanvoering van zangeres/performer Wilma Bakker alias La Sirene staan onder meer Grande Dame Gerrie van der Klei en Dick Rienstra op het programma, naast vedetten uit de LGBTQ-gemeenschap als Ludique en Victoria False. Er wordt gedanst door Fay Loren, Eva Novakova, Natsumi Scarlett en Paul van der Maat, de conferences wordt verzorgd door Robert Kloppenburg en voor de muzikale noot tekenen piano maestro Jan Robijns en theaterorganist Paul Tijink. Ook valt er te genieten van onze entre-acts: Marlene ExtraLarge en Luna Lunettes

Cabaret La Gaîté - Trailer TOEN

Cabaret La Gaîté - Trailer NU

Line up Cabaret La Gaité

  Soirée met
  Connaisseur Henk van Gelder
   Spreekstalmeester Michael Helmerhorst

    Variété
    La Sirène
     Gerrie van der Klei
      Dick Rienstra
       Ludique!
        Victoria False

         Conferenciers
         Robert Kloppenburg

  Musicians
  Piano Maestro Jan Robijns
   Theatre Organ player Paul Tijink

    Soirée Dansant
    Eva Novakova
     Paul van der Maat
      Fay Loren
       Natsumi Scarlett

        Entre-acts
        Luna Lunettes
         Marlene ExtraLarge


Datum: Zaterdag - 28 juli 2018, 22:00 - 00:30  
Locatie: Theater Pathé Tuschinski  
  Reguliersbreestraat 26 - 34
  1017 CN Amsterdam
Tickets: € 28,00  
   

Tickets

Buy ONLINE - Tickets NOW

La Dietrich La DietrichPress

Perskit La Gaite (8,9 Mb) »

De Gaygrant

De Echo


More information & contact

mail:
call Blondenblauw

0031(0)203307101

0031(0)621224920

Listen & Watch


Vooruitblik 2018


Terugblik 2017

Amsterdam FM - 2017

(download: 69 mb)

Interview Pink Terrosrists - 2017

(download: 7.6 mb)Terugblik 2016